Senior Adviseur Techniek

Vind jij het een uitdaging om proactief bij te dragen aan de verbetering en standaardisering van het technisch management binnen projecten? Ben jij een kei in het borgen en op orde de houden van kwaliteit en kennis? Lees dan snel verder en reageer!

Regio Arnhem | 36 uur per week | Start midden oktober | Minimaal 1 jaar met optie tot verlenging

Functie-informatie

Als Senior Adviseur Techniek lever je een belangrijke bijdrage aan de inrichting en het onderhoud van de Nederlandse infrastructuur. Je zorgt voor sturing op de kwaliteit van de inhoudelijke expertise en inbreng op gebied van ontwerp, effecten en techniek in het werkproces aanleg en onderhoud. Dat doe je binnen een groot integraal project met een hoog afbreukrisico op politiek-bestuurlijk gebied, het project capaciteitsuitbreiding A1 Apeldoorn-Azelo (A1 A-A)

Je werkt mee aan het project A1 A–A. In 2017 en 2018 rondt het projectteam voor het integrale tracé de planstudie (OTB/MER en TB) af. Parallel daaraan wordt voor fase 1 (Twello-Deventer en Deventer Oost-Rijssen) de realisatie voorbereid. Een ingenieursbureau is opgedragen een (O)TB en uitvoeringscontract op te stellen.

Het project A1A-A is nadrukkelijk tijdgestuurd. Met de regionale partners, die een kwart van de uitvoeringkosten financieren en daarmee investeren in een versnelde uitvoering, is afgesproken dat fase 1 in 2020 wordt opengesteld.

Samen met de technisch manager en het team zorg je voor het technische deel van dit project in relatie tot de projectomgeving. Dat stuur je aan door de adviseurs techniek, opdrachtnemers en middelen efficiënt in te zetten én door de voortgang en de kwaliteit nauwgezet te bewaken. Je bereid de inhoudelijke, procesmatige en procedurele besluitvorming voor in de verschillende fases van het project. Je zorgt ervoor dat de kaders op het gebied van ontwerp, effecten of techniek in het project worden toegepast en dat ze vertaald worden naar het project. Je draagt bij aan de borging van de integrale veiligheid en bent scherp op risico’s en afwijkingen. Signaleer je die, dan stel je ze aan de orde en zorg je voor passende oplossingen..

Functie-eisen en competenties

  • Hbo- of wo-diploma op gebied van techniek;
  • Minimaal 2 jaar ervaring binnen een projectorganisatie, die is ingericht conform IPM-model
  • Minimaal 3-5 jaar aantoonbare werkervaring in het managen van wegenbouwkundige projecten, in opdracht van overheden;
  • Ervaring met de realisatiefase van wegenbouwkundige projecten,;
  • Integraal inzetbaar op de relevante technische disciplines, ervaring met verkeersmanagement systemen is een pré;
  • Ervaring met UAV-GC en D&C-contracten, System Engineering en Systeemgerichte Contractbeheersing van wegenbouwkundige projecten in realisatie;
  • In bezit van een certificaat VCA-VOL.
  • Je bent RADIO-V: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend;
  • Je bent goed in plannen/organiseren, pragmatisch ingesteld, samenwerkingsgericht en communicatief sterk.

Inter Project Management is een advies- en interim organisatie die opdrachtgevers ondersteunt bij infrastructurele bouwprojecten. Onze mensen hebben ruime ervaring met de IPM methode bij zowel Rijkswaterstaat, lokale/regionale overheden én aannemers.

Denk jij iets toe te kunnen voegen aan ons team en jouw expertise over te kunnen brengen op collega’s en onze opdrachtgevers?  Stuur dan een mail met cv en motivatie naar joost.duffhues@interprojectmanagement.nl (06 46 05 74 54) of mark.riepe@interprojectmanagement.nl (06 28 39 37 08).