Lianne te Loo | Office Manager

Eerlijk is eerlijk: nooit gedacht dacht dat ik nog eens als office manager aan de slag zou gaan. Na het behalen van mijn atheneumdiploma heb ik uitgebreid de tijd genomen om uit te vogelen wat ik nou eigenlijk wilde met mijn leven. Immers: zoveel keuzes, mogelijkheden en interesses.

Na uiteindelijk bijna tien jaar in de horeca gewerkt te hebben – inclusief periodes in het buitenland en een afgeronde studie International Hospitality & Hotel Management (chique benaming voor ‘Hoge Hotelschool’) – bleek dat ik er stiekem nog steeds niet uit was. Mijn tijd in de hotellerie heeft me echter wel duidelijk gemaakt dat een organisatorische rol – waarin ik kan verbinden, regelen, ondersteunen, ontzorgen, verantwoordelijkheden naar mij toe kan trekken én het verschil kan maken – was waar mijn hart sneller van ging kloppen. Hoezo veeleisend?

Bij de Inter Groep Bouw & Infra heb ik dit echter allemaal gevonden! Ik ben voor het eerst echt helemaal op mijn plek, hier krijg ik namelijk de ruimte om dit alles (en veel meer!) te doen. Geen dag is hetzelfde!

Wat doe ik dan? Als Office Manager zorg ik samen met de rest van onze backoffice dat de holding ‘aan de achterkant’ draaiende blijft. Denk hierbij aan de dagelijkse gang van zaken op kantoor, ondersteuning van het management en de directie, organisatie van evenementen, commerciële (administratieve) ondersteuning, maar ik ben bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor Marketing & Communicatie.

Onze backoffice is echt de spil van de organisatie en daarmee is het belangrijk op een goede manier om te gaan met alle signalen die we binnen het bedrijf opvangen. Vanuit deze positie mag ik ook meedenken over diverse (nieuwe) bedrijfsprocessen en –ontwikkelingen. Daarnaast komt mijn sociale horecahart niets te kort. De backoffice heeft namelijk een belangrijke nevenfunctie: het creëren én behouden van binding tussen de verschillende bedrijven, medewerkers en ZZP’ers – zogenaamde ‘cultuurbewaking’. Deze rol pak ik heel graag op, al dan niet met een lekkere homemade cappuccino of een goed getapt biertje!