Bomenproject Horvathweg Schiedam

“Dit voorjaar heb ik op de Horvathweg voor twee projecten bomen mogen laten verplanten naar de Horvathweg.

In eerste instantie zouden er vanuit de afdeling Beheer zeven stuks zuilplatanen verplant worden vanuit de Jacob Catslaan naar de Middenberm van de Horvathweg, totdat de afdeling Projecten met een vraag kwam. Naast de Horvathweg waren zij met een project bezig om een wijk te renoveren en er nieuwbouw bij te plaatsen. Om dit uit te voeren stonden er een aantal bomen in de weg, waaronder zes grote platanen. Uit onderzoek bleek dat deze te verplanten waren en waren ze op zoek naar een geschikte locatie. Het mooiste zou zijn in de middenberm van de Horvathweg waar eigenlijk de zuilplatanen zouden komen. Ik ben op de locatie gaan kijken en heb toen bij de afdelingen Projecten en Beheer het voorstel neergelegd om de grote platanen in de middenberm en de zuilplatanen in een zijberm naast de muur van de metro te planten. Dit voorstel werd zeer positief ontvangen.

Ik ben aan de slag gegaan om dit voor te bereiden (werkomschrijving, omleidingen en vergunningen) en heb contact gezocht met gespecialiseerde aannemers wie dit werk uit zouden kunnen voeren.

Gezamenlijk is gekeken hoe dit werk het beste uitgevoerd kon worden en hebben daar een goede werkomschrijving voor kunnen maken.

Om het beeld van de Horvathweg verder te optimaliseren is er voor gekozen om nog een aantal bomen bij te planten. Het leuke in dit project is dat ik een keuze had in de soort bomen. Hierover ben ik met verschillende boomkwekers in overleg geweest en uiteindelijk in de keuze gevallen op een aantal grotere Pinussen en Prunussen. De ontwerpers en projectleider waren zeer verrast met de keuze en hebben er ook toestemming voor gegeven.

Tijdens de uitvoering ben ik bijna continu op het werk geweest om te begeleiden, met uiteindelijk zeer geslaagd resultaat.”

– Sebastiaan Dijkstra, Toezichthouder Inter Groen Advies