Maarten Bekkers | Beleidsmedewerker Groen

Ik heb wel iets met de groene openbare ruimte. En… dat is niet vreemd. Mijn moeder gaf biologie les en mijn vader was (ook) groenbeheerder. Ik ben opgegroeid op een boerderij tussen de dieren. Dus… dat ik iets met planten en dieren zou gaan doen is niet geheel uit te lucht komen vallen. Daarnaast ben ik altijd geïnteresseerd geweest in menselijk gedrag. Later, tijdens mijn studie, toen de puzzel stukjes in elkaar vielen ben ik gaan nadenken over waarom mensen zich nu op een bepaalde manier gedragen op bepaalde plekken en ben ik er van overtuigd geraakt dat je gedrag enorm kunt beïnvloeden door een fijne en prettige openbare ruimte te creëren. Hierbij is groen het allerbelangrijkste ingrediënt.

De afgelopen 7,5 jaar heb ik gewerkt voor gemeente Leiden als beheerder groen en spelen. Ik heb een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad in Leiden, maar na 7,5 jaar wou ik toch wel weer eens wat anders. Ik wou mij graag wat meer met abstractere en  toekomstgerichte plannen bezig houden en wat minder op tak en stoeptegel niveau. Ik merkte dat ik in Leiden vooral energie kreeg van vraagstukken die te maken hadden met biodiversiteit in de stad en klimaatadaptatie. In mijn werkzaamheden als groenbeheerder kon ik daar dan ook niet meer volledig mijn ei kwijt. Samen met Inter Groen Advies zijn we gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging hebben we gevonden in de functie beleidsadviseur Groen, Ecologie en Spelen in Schiedam. Ik ben hier 1 maart j.l. begonnen en ik heb het hier erg naar mijn zin.

Op de werkvloer ben ik een gedreven collega die met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen de dagelijkse uitdagingen, problemen en beslommeringen in het juiste daglicht probeert te zetten.