Jasper Zwetsloot | Toezichthouder Groen

Eerst in de kinderwagen, maar al snel hobbelde ik zelf over het stuk land van mijn ouders. Het leek er wel een kinderboerderij. Een prachtige aangelegde bloementuin met schapen, kippen, konijnen en vogelhokken van zowel goudvinken als parkietsoorten.

Mijn eigen boomhut timmeren, een boot, zelf vuur maken; Ligularia en Paeonia waren mijn eerste Latijnse namen.

Je kunt wel zeggen dat de natuur er met de paplepel is ingegoten: helpen op het land van mijn ouders, mijn eerste bijbaantje was bollen pellen; sleutelen aan mijn brommers; ik heb geen moeite met vieze handen.

Naar de tuinbouwschool gaan, was daarom een makkelijke keuze. In de afgelopen zeventien jaar ben ik uitgegroeid tot allround hovenier en meubelmaker. Waarvan de laatste jaren de werkvoorbereiding, begeleiding en oplevering van steeds grotere projecten. Ik heb echt alle facetten meegemaakt. Afhankelijk van het project maakte ik hierin zelf het ontwerp en de bijbehorende technische tekeningen, of implementeerde ik ontwerpen van anderen. Ik heb bij zowel kleine als grote bedrijven gewerkt en ben er altijd naast blijven studeren; op mijn 30e heb ik zelfs mijn grijs-groen uitvoerdersdiploma gehaald.

Later kwam Inter Groen Advies met de uitdaging om als groen technisch Toezichthouder “groen” aan de slag te gaan. Het plezier in mijn werk vind ik onder andere in het voeren van gesprekken met klanten. Naast het zelfstandig uitvoeren van mijn eigen werk, vind ik het samenwerken in teamverband erg belangrijk.

Mijn ambitie ligt vandaag de dag in het voorbereiden, begeleiden en controleren van werk, waarbij ik mijn jarenlange opgedane kennis van het groenvak gebruik voor mooie uitdagende groen projecten.