Inter Citytrip naar Boedapest!

Niet lang geleden ontstond het idee onder een aantal van onze collega’s om een citytrip te organiseren binnen de Inter Groep Bouw & Infra. Proactief en enthousiast als zij waren, duurde het niet lang voor er een uitnodiging in iedereens mailbox zat. De mensen die zich opgaven, kregen als snel te horen dat de uiteindelijke keuze was gevallen op Boedapest.

Dag 1
Vrijdag 18 mei was het dan zover! We verzamelden ’s morgens vroeg met zijn allen op Eindhoven Airport (met slechts twee auto’s: chapeau voor deze uitstekende carpool-prestatie!) en vlogen om 9 uur richting de mooie hoofdstad van Hongarije.
Eenmaal aangekomen, hebben we eerst genoten van een traditionele Hongaarse lunch (ja, goulashsoep!), alvorens we incheckten in het appartement. Na ons even opgefrist te hebben, zijn we het oude centrum ingegaan voor een drie-uur-durende wandeltour mét gids, waarbij we het grootste gedeelte van de stad ter voet verkend hebben en ontzettend veel interessante én nutteloze feitjes over de stad te weten zijn gekomen. Op aanraden van Simone en Fleur, twee studentes die hun afstudeeropdracht bij ons uitvoeren en toevallig een aantal maanden in Boedapest hebben gewoond, zijn we ’s avonds bij restaurant Púder gaan eten (tip!).  Later op de avond hebben we nog genoten van een boottocht over de Donau. Boedapest-by-night, vanaf de rivier, met al haar indrukwekkende gebouwen prachtig verlicht, was zo mogelijk nog indrukwekkender dan overdag. De dag werd uiteraard afgesloten met een paar drankjes!

Dag 2
Zaterdagochtend hebben we het rustig aan gedaan, een aantal collega’s ontfermden zich over het bereiden van een heerlijk ontbijt en het appartement vulde zich met de meest onwaarschijnlijke aaneenschakeling van muzieksoorten die je je maar voor mogelijk kan houden (wellicht te verklaren door het leeftijdsverschil van bijna dertig jaar tussen de jongste en oudste). Hoe dan ook: gezelligheid ten top! Begin van de middag hebben we in twee teams een Escape Room gedaan. Dit is namelijk extreem populair in Boedapest; de stad heeft zo’n 100 locaties waar je aan deze interactieve spellen kunt deelnemen. Na de nodige schrikmomenten en lachbuien is het beide teams gelukkig gelukt om binnen het uur te ontsnappen uit de kamers. Vervolgens zijn we met z’n allen naar de Nagycsarnok gelopen, de grote markthal. De link met onze eigen ‘virtuele markthal’ Inter Groep Bouw & Infra was natuurlijk niet te missen, dus dit bijzondere gebouw met grote diversiteit aan kraampjes stond hoog op onze lijst om te bezoeken. De rest van de dag hebben we de stad verder ontdekt door een verscheidenheid aan restaurantjes, barretjes en hier en daar een winkel te bezoeken. En uiteraard hebben we ook nog even geproefd van het Hongaarse nachtleven!

Dag 3

Zondag 20 mei moesten we rond het middaguur alweer richting het vliegveld. Een aantal collega’s zijn ’s morgens nog even het centrum ingegaan om wat laatste indrukken van de mooie stad op te doen.  Op het vliegveld hebben we samen nog heel hard ons best gedaan om de ‘pot’ (onze laatste “HUFs”, oftewel Hongaars Forinten) op te maken; gebak, (ijs)koffies en zelfs een bord bami zijn de revue gepasseerd. Van de terugvlucht hebben de meeste van ons weinig meegekregen – iedereen was helemaal uitgeteld; moe maar voldaan!

We kunnen tot de conclusie komen dat deze allereerste Inter Citytrip een groot succes was! Een weekend vol cultuur, gezelligheid, lekker eten en drinken (we zullen de Pálinka, het nationale drankje, nooit vergeten)  – hopelijk de aftrap van nog vele Inter Citytrips die zullen volgen!